Το Συνέδριο

Παρατήρηση, μελέτη, έρευνα, αποτέλεσμα.
Εκλαΐκευση της επιστήμης, διάδοση της γνώσης.
Η χαρά να τα μοιράζεσαι.

Οι κοινές σημαντικές στιγμές στην πορεία των αστρονομικών συλλόγων αλλά και των μεμονωμένων ερασιτεχνών αστρονόμων είναι δύο:

Τα συνέδρια και οι καλοκαιρινές εξορμήσεις.

Αποτελούν τόπο συνάντησης, γνωριμίας, ανταλλαγής γνώσεων, εμπειριών και τεχνικών παρατήρησης. Κι αν στις εξορμήσεις έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε άστρο-φίλους και τον εξοπλισμό τους, στα συνέδρια έχετε την δυνατότητα να ανακαλύψετε το αποτέλεσμα των παρατηρήσεων και των ερευνών τους, όπως και τον τρόπο εκλαΐκευσης και διάδοσης της επιστήμης.

Από το πρώτο Πανελλήνιο συνέδριο στο Βόλο το μακρινό 1999 έχουν περάσει σχεδόν 17 χρόνια. Κι από τους οκτώ συλλόγους φτάσαμε αισίως τους τριάντα έναν και συνεχίζουμε.

Το 10ο συνέδριο, διοργανώνεται στην Κέρκυρα, στο νησί που γέννησε την ερασιτεχνική αστρονομία στην Ελλάδα το μακρινό 1927.

Σας καλούμε να συνταξιδέψουμε στο Σύμπαν και στα θαύματά του, έτσι όπως μόνο οι ερασιτέχνες αστρονόμοι μπορούν, να γνωριστούμε καλύτερα και να απολαύσουμε μαζί την περιπέτεια της αναζήτησης, μέσα από την έρευνα των εραστών της ουράνιας σφαίρας και ότι αυτή μας προσφέρει: Γνώση, ομορφιά, συγκινήσεις, ανακαλύψεις.

 

Pin It