Το Συνέδριο

Παρατήρηση, μελέτη, έρευνα, αποτέλεσμα.
Εκλαΐκευση της επιστήμης, διάδοση της γνώσης.
Η χαρά να τα μοιράζεσαι.

Ο Χάρης Γουναρόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα. Σπούδασε φυσική στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με κατεύθυνση στον τομέα στης αστροφυσικής.

Έκτοτε, επαγγελματικά ασχολείται και δραστηριοποιείται στον χώρο της εκπαίδευσης. Έχει συμμετάσχει σε εκπαιδευτικά προγράμματα Διαστήματος και Αστροφυσικής στο Spacecamp της NASA, καθώς και σε θερινά σχολεία φυσικής.

Σήμερα είναι μεταπτυχιακός φοιτητής του Ιονίου Πανεπιστημίου Κέρκυρας στο τμήμα Πληροφορικής καθώς και ένα από τα ενεργά μέλη της Αστρονομικής Εταιρείας Κέρκυρας.

Η έντονη αγάπη του για την αστροφυσική και την επιστήμη γενικότερα τον οδήγησε να ασχοληθεί πολύ ενεργά με τις δραστηριότητες της Αστρονομικής Εταιρείας Κέρκυρας τόσο στον τομέα της εκλαΐκευσης της επιστήμης, κάνοντας διαλέξεις σε ανοιχτό κοινό, όσο και επίπεδο εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε σχολεία.

Έχει συμμετάσχει σε Πανελλήνιες συναντήσεις Ερασιτεχνών Αστρονόμων και έχει συμβάλει στην μεταφορά των εμπειριών του στον τομέα της παρατήρησης και της μελέτης του ουρανού με τις διάφορες εξορμήσεις της Αστρονομικής Εταιρείας τόσο σε καλοκαιρινές παιδικές κατασκηνώσεις, όσο και σε ανοιχτές παρατηρήσεις για το κοινό.

Είναι εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Επιστημονικός Υπεύθυνος της Αστρονομικής Εταιρείας Κέρκυρας.

 

Pin It