Το Συνέδριο

Παρατήρηση, μελέτη, έρευνα, αποτέλεσμα.
Εκλαΐκευση της επιστήμης, διάδοση της γνώσης.
Η χαρά να τα μοιράζεσαι.

Η Κέρκυρα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο σε έκταση νησί των Επτανήσων μετά από την Κεφαλλονιά. Είναι ένα καταπράσινο νησί με εξαιρετική φύση και τοπία, εύφορη γη, καταγάλανες παραλίες, φρούρια, και παραδοσιακούς οικισμούς, γεγονός που την καθιστά ένα από τα πλέον τουριστικά νησιά της Ελλάδας.

Η πόλη της Κέρκυρας

Η Κέρκυρα είναι μία όμορφη, αρχοντική πόλη με ιδιαίτερο χρώμα και απαράμιλλη γοητεία για την οποία φημίζεται διεθνώς. Η παλιά πόλη, το κόσμημα του νησιού, αποτελεί το 17ο ελληνικό μνημείο στον κατάλογο της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και διατηρεί έντονο τον βενετσιάνικο χαρακτήρα της, καθώς χαρακτηρίζεται από πλατιές λεωφόρους, μεγάλες πλατείες, ψηλά κτίρια και στενά δρομάκια, τα βενετσιάνικα καντούνια.

Κεντρικό σημείο της πόλης είναι η Σπιανάδα, η μεγαλύτερη πλατεία της Ελλάδας. Ανατολικά της Σπιανάδας δεσπόζει το παλαιό φρούριο με θαυμάσια θέα προς τη θάλασσα και τα βουνά της Ηπείρου. Στη βόρεια πλευρά βρίσκονται τα ανάκτορα των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου. Στις αίθουσες των ανακτόρων, εκτός από την αίθουσα του θρόνου, στεγάζονται το Ιστορικό Αρχείο της Κέρκυρας, το Αρχείο της Ιονίου Γερουσίας, η Δημόσια Βιβλιοθήκη και το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης.

Μία από τις γνωστότερες και πιο όμορφες τοποθεσίες της Κέρκυρας είναι το Κανόνι, απέναντι από το οποίο βρίσκεται το Ποντικονήσι, το σύμβολο της Κέρκυρας με το βυζαντινό εκκλησάκι του Παντοκράτορα, και η γραφική εκκλησία της Βλαχέρνας, που συνδέεται με την ξηρά με ένα στενόμακρο μονοπάτι. Τέλος, το Μον Ρεπό είναι ένα πάρκο εξαιρετικού φυσικού κάλλους με σπάνια είδη δέντρων, όπου είναι χτισμένη η θερινή έπαυλη του Άγγλου αρμοστή Άνταμ.

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

 

Pin It