Το Συνέδριο

Παρατήρηση, μελέτη, έρευνα, αποτέλεσμα.
Εκλαΐκευση της επιστήμης, διάδοση της γνώσης.
Η χαρά να τα μοιράζεσαι.

Το ταξίδι προς την Κέρκυρα

Η πρόσβαση στο νησί της Κέρκυρας είναι δυνατή είτε αεροπορικώς, είτε ακτοπλοϊκώς.

 

Αεροπορική σύνδεση:

Ο πιο γρήγορος τρόπος πρόσβασης στην Κέρκυρα είναι αεροπορικώς. Σήμερα εκτελούνται πτήσεις εσωτερικού από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τα νησιά του Ιονίου που διαθέτουν αεροδρόμιο (Ζάκυνθο, Κεφαλλονιά και Λευκάδα – Άκτιο). Η διάρκεια των πτήσεων από την Αθήνα είναι περίπου 50 λεπτά. Το αεροδρόμιο «Ιωάννης Καποδίστριας» της Κέρκυρας απέχει περίπου 2 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης και είναι εύκολα προσβάσιμο με taxi (ή και με τα πόδια για τους πλέον τολμηρούς).

 

Ακτοπλοϊκή σύνδεση:

Η πόλη της Κέρκυρας συνδέεται με την Ηγουμενίτσα μέσω πορθμειακής γραμμής. Στην γραμμή αυτή δρομολογούνται καθημερινά αρκετά επιβατηγά/οχηματαγωγά ferry ανοικτού και κλειστού τύπου με δρομολόγια που κατά μέσο όρο απέχουν μεταξύ τους περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά. Η διάρκεια του ταξιδιού με πλοία κλειστού τύπου είναι της τάξης της μιάμισης ώρας, ενώ δύο ώρες απαιτούνται με σκάφη ανοιχτού τύπου. Για το ακτοπλοϊκό ταξίδι, παρέχεται η δυνατότητα έκδοσης εισιτηρίων με επιστροφή, γεγονός που εξασφαλίζει έκπτωση στο ναύλο της επιστοφής. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι τα εισητήρια να χρησιμοποιηθούν σε πλοία της ίδιας εταιρείας ή κοινοπραξίας.

H εταιρεία KerkyraLines προσφέρει έκπτωση 50% με τα πλοία της Κοινοπραξίας αρκεί οι συμμετέχοντες να αναφέρουν ότι ταξιδεύουν για το αστρονομικό συνέδριο. Η Κοινοπραξία ονομάζεται CORFU FERRIES πράγμα που αναγράφεται έξω από τα εκδοτήρια και της Ηγουμενίτσας και της Κέρκυρας.

Για πληροφορίες σχετικά με τα δρομολόγια μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της KerkyraLines: www.kerkyralines.com.

Χρήσιμα Τήλεφωνα:

  • Εβδομαδιαία δρομολόγια πλοίων (Λιμεναρχείο Κέρκυρας): 26613-65200

 

Οδική πρόσβαση:

Με αυτοκίνητο, το ταξίδι προς την Ηγουμενίτσα από την Αθήνα μπορεί να γίνει είτε μέσω της Πάτρας, είτε από τον οδικό άξονα Λαμίας – Δομοκού – Τρικάλων – Ιωαννίνων. Από Θεσσαλονίκη, η πρόσβαση είναι πιο σύντομη, μέσω της Εγνατίας Οδού. Εκτός από αυτοκίνητο, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και λεωφορεία του υπεραστικού ΚΤΕΛ Κέρκυρας, τα οποία διεξάγουν καθημερινά δρομολόγια με αφετηρία την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Τα δρομολόγια αυτά εξυπηρετούν και επιβάτες από ενδιάμεσους σταθμούς.

Χρήσιμα Τηλέφωνα:

  • ΚΤΕΛ Κέρκυρας - Εκδοτήριο Εισιτηρίων Κέρκυρα, τηλ. - 26610 28900, 26610 28920, 26610 28928
  • ΚΤΕΛ Κέρκυρας - Εκδοτήριο Εισιτηρίων Αθήνα, τηλ. - 210 5129443
  • ΚΤΕΛ Κέρκυρας - Εκδοτήριο Εισιτηρίων Θεσσαλονίκη, τηλ - 2310 595409
  • ΚΤΕΛ Κέρκυρας - Πληροφορίες Δρομολογίων, τηλ. - 26610 28927

Ιστοχώρος ΚΤΕΛ Κέρκυρας: http://www.ktelkerkyras.gr

 

Μετακινήσεις εντός Κέρκυρας

Στην Κέρκυρα θα βρείτε άφθονα ταξί και ραδιοταξί και ένα πυκνό δίκτυο αστικών (μπλε) και υπεραστικών (πράσινων) λεωφορείων. Μπορείτε βέβαια να ενοικιάσετε αυτοκίνητο καθώς η Κέρκυρα είναι μεγάλο νησί με αρκετά πυκνό οδικό δίκτυο.

Το γραφείο ενοικιάσεως αυτοκινήτων Corfu Car Rental προσφέρει έκπτωση 20% για τους συνέδρους. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 26610 41001

Εντός της πόλης, ενθαρρύνονται οι μετακινήσεις με τα πόδια, καθώς οι αποστάσεις είναι μικρές και οι διαδρομές στο εσωτερικό της παλιάς πόλης επιτρέπουν την περιήγηση σε ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της UNESCO.

Χρήσιμα Τηλέφωνα:

  • Τηλεφωνικό Κέντρο Taxi: 26610-33811
  • Σταθμός Αστικών Λεωφορείων Κέρκυρας: 26613-31595

Ιστοχώρος αστικού ΚΤΕΛ Κέρκυρας: http://www.astikoktelkerkyras.gr

 

Pin It